decoratieve lijntjes decoratieve lijntjes

Kinderen van
De Barkentijn

Welkom bij onze podcast

Een jaar geleden verscheen m’n boek "T." Een boek over de JOETZ zomerkampen in De Barkentijn te Nieuwpoort. Over sociaal engagement, vechtlust en gelijke kansen. De voorbije 75 jaar kwamen ongeveer 100.000 kinderen hier op kamp. De meesten voor hun plezier. Sommigen op zoek naar een warme omgeving. En iedereen die lang genoeg naar De Barkentijn kwam, die werd familie. Ik zoek sommigen van hen op. En ga met hen in gesprek.

Met deze podcast wil ik je amuseren, ontroeren en vooral inspireren.

Beluister Kinderen van De Barkentijn via  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts.

Enjoy,
Conner

conner podcast
cardi.svg

The One With Cardi

Cardi is een super felle madame met een ongelofelijke attitude. Ze kwam ter wereld in een familie die helemaal niets van haar moest weten. Van haar vierde tot haar zestiende zat ze in vier verschillende instellingen. Op haar 17e ging ze zelfstandig wonen. Vandaag is ze zwanger van haar eerste kindje. 

 

Beluister 'The One With Cardi' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts

PODCAST_EP-3B.jpg

The One With Talha

Talha kwam toe in De Barkentijn als een verlegen manneke met een échte Justin Bieber bles. Een moeilijke jeugd, een schrijnende thuissituatie en verkeerde keuzes maakten hem bikkelhard.

 

 

Beluister 'The One With Talha' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts

PODCAST_EP-2.jpg

The One With Lode

Ik leerde Lode kennen in De Barkentijn met blauw haar en een wenkbrauwpiercing. De gewone wereld zag hem als een probleemjongere, maar in De Barkentijn was hij de populairste. Als klein manneke keek ik enorm naar hem op. Ik praat met hem over zijn rebelse jeugd, zijn ondernemerschap en nieuwe kansen krijgen.

 

Beluister 'The One With Lode' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts

PODCAST_EP-4.jpg

The One With Trees

Trees cijfert zichzelf altijd weg in het belang van kinderen. Dat bewonder ik enorm. In deze aflevering praten we over jeugdwerk, mentaal welzijn en seksualiteit. Meet: ‘Treezebees’.

 

 

Beluister 'The One With Trees' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts

PODCAST_WIM-5.jpg

The One With Wim Opbrouck

Iedereen die lang genoeg naar De Barkentijn kwam, werd deel van een familie. Da’s de magie van de Barkentijn. Ook Wim Opbrouck was ooit monitor in De Barkentijn. Tijdens deze podcast ga ik met hem in gesprek over jongeren, over het belang van cultuur en de strijd tegen extreemrechts.


Beluister 'The One With Wim Opbrouck' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts

JO-1.jpg

The One With Jo - de vader van De Barkentijn

Voor de kinderen was dat gebouw hun vakantiehuis, voor mijn vader was het zijn thuis. In deel 1 van onze laatste podcast vertelt hij over zijn gouden jaren in De Barkentijn, kapitein paf en zijn bewondering voor alle monitoren. Enjoy!

 

Beluister 'The One With Jo - Part 1' op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts

WhatsApp_Image_2022-04-14_at_7.48.33_AM.jpeg

The One With Jo - de vader van De Barkentijn

In deel 2 nemenpraten over het effect van sociale media op jongeren, zijn engagement om kinderen uit de jeugdzorg op te vangen en pépé Eugène

We konden deze podcast niet mooier afsluiten. Merci allemaal om te luisteren! 

Beluister 'The One With Jo - Part 1' op  Spotify,  Apple Podcasts of  Google Podcasts