Conner Rousseau | Mijn Plan
635
page-template-default,page,page-id-635,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Mijn Plan

Onze partij zit op haar diepste punt ooit. De voorbije 15 jaar verloren we verkiezing na verkiezing. Al 15 jaar laten we toe dat anderen ons van alles de schuld geven. We verloren iedere geloofwaardigheid. Mensen geloven simpelweg niet meer dat we het kunnen. En eerlijk, we kunnen het hen niet kwalijk nemen. Want behalve een voorzitterswissel om de zoveel jaar zijn er nooit échte lessen getrokken.

Nieuwe structuren

 

Onze partij is als een statig herenhuis uit de 19e eeuw: een prachtige gevel en onverwoestbare fundamenten, maar de binnenmuren zijn rot. Telkens opnieuw hebben we de muren van een nieuw laagje behang voorzien, om dan na enkele jaren te moeten vaststellen dat het vocht en de schimmel er opnieuw doorkomen. Geloof mij, we hebben nood aan nieuwe muren, aan nieuwe structuren. Als we ons nog een keer beperken tot een nieuw laagje behang, dreigt het einde van de partij. Het is nu of nooit meer. Het moet anders, het moet beter en het moet radicaler. Het enige wat onze partij nog kan redden, is een shocktherapie.

Shocktherapie

 

Een shocktherapie die onze partij opnieuw aantrekkelijk maakt, ook voor de jongere generaties. Een shocktherapie die onze partij opnieuw een smoel, geloofwaardigheid en zelfvertrouwen geeft. Een shocktherapie die onze partij opnieuw mensen doet verleiden.

Sterft gij oude vormen en gedachten!

 

Gedaan met de topdown betutteling. It’s gonna take all of us. We gaan het allemaal samen moeten doen. Let’s bottom things up. Onze partij moet opnieuw een beweging worden. Als voorzitter wil ik de komende twee jaar het grootste participatietraject uit onze geschiedenis organiseren. Geen enkel onderwerp is taboe, en iedereen is welkom. Dat moet na 2 jaar uitmonden in een groot congres, een Go Left XL. Daar zullen we samen de koers van de partij voor de komende tien jaar uitzetten. Daar leggen we de basis om opnieuw de harten en geesten van de Vlamingen te veroveren.

Iedere stem telt!

 

Daarna gaan we schouder aan schouder staan om dat verhaal eendrachtig aan de man te brengen. Een scherpe, gestroomlijnde en directe communicatie zal cruciaal zijn. Via oude, maar vooral nieuwe media. De focus op nieuwe media zal ons ook in staat stellen de participatie en betrokkenheid van de leden door te trekken na Go Left XL. Onder het motto “iedere stem telt” organiseren we tussentijds online stemmingen over belangrijke beslissingen, wisselen we ideeën uit via facebookgroepen of via het sp.a-televisiekanaal.

Ge moogt vallen zolang ge maar terug opstaat.

 

Wel, we zijn lang genoeg blijven liggen. Opstaan is wat we nu moeten doen. Anders is het te laat. Allemaal samen maken we de komende jaren van onze partij weer een echte moderne beweging, waar iedere stem telt en waarin iedereen zijn engagement kwijt kan.

Conner Rousseau.