Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou schrijven. Het is geen politiek manifest, eerder een mix van ideeën, anekdotes en een biografie.

Noem het mijn origin story: hoe ik als organisator van jeugdkampen partijvoorzitter werd. Vanaf nu zal ik geen tijd meer hebben voor die kampen, dus dit was hét moment om dat verhaal te vertellen.

Waarom schrijf ik nu dit boek? Heel eerlijk: omdat drie uitgeverijen het mij hebben gevraagd. Maar slechts een van die drie vroeg me: ‘Waarom zijt gij in de politiek gestapt? En hebben die kampen daarin een rol gespeeld?’ Toen was ik meteen mee. Ik had er zelf nooit aan gedacht om een boek te schrijven, maar als het klikt, als de vonk er is, dan ga ik all the way. Dan durf ik mijn comfortzone te verlaten. Comfort kills ambition, you know.

Met dit boek wil ik drie vragen beantwoorden: Vanwaar komt mijn sociaal engagement? Waarom ben ik in de politiek gegaan? Hoe komt het dat ik op mijn manier aan politiek doe? Dit boek gaat over mijn verhaal, mijn visie en mijn strijd. Als monitor heb ik prachtige tijden gekend in De Barkentijn, maar als privileged boy zag ik ook dingen die mij met mijn voeten op de grond hebben gezet.

Enjoy the ride
En laat me weten wat je ervan vindt 😀