T Extras

Met dit boek wil ik hardop en met een open geest nadenken over hoe we dit land beter kunnen maken. Vanuit de ervaringen waarover ik je zal vertellen, geef ik mijn ongezouten mening. Ik zal je een inkijk geven in wie ik ben, hoe ik denk en waar ik naartoe wil. En ik nodig je uit om ongezouten maar constructief mee te denken en te discussiëren.

What the fuck is een Barkentijn?

De Barkentijn is een verhaal dat mensen bindt, een verhaal waar je zelf deel van gaat uitmaken. Deel zijn van iets is onbetaalbaar. Dat is zó belangrijk. Ik geloof echt in het nut van investeren in de jeugd, in vrijwilligerswerk en in het verenigingsleven. In De Barkentijn heb ik zelf meegemaakt dat dat werkt.

Recht op kinderen of op verwaarlozing?

Wat vind jij?

Wie niet voor zijn/haar kinderen zorgt of kan zorgen, zou tijdelijk geen extra kinderen meer mogen krijgen.

Helpt kindergeld wel tegen kinderarmoede?

Wat vind jij?

Moeten we (een deel van) de miljarden die we nu aan kindergeld uitgeven rechtstreeks investeren in basisnoden van kinderen? Zoals gratis kinderopvang, volledig gratis onderwijs en gratis gezonde maaltijden?

De jongen die zelfs geen strip kon lezen

Taal is essentieel voor communicatie, communicatie is essentieel voor integratie en integratie is essentieel om kansen te ontwikkelen.

De jongen die zelfs geen strip kon lezen

Wat vind jij?

Wie in Vlaanderen woont moet Nederlands leren. En het is de plicht van de overheid om dit te organiseren en te investeren in die lessen Nederlands.

Wij trekken iedereen mee

Elk z'n dag