Why
Conner

Ik doe aan politiek om iets op te bouwen. Om samen te werken. Om impact te hebben. Om het leven van iedereen die elke dag zijn best doet beter te maken

Why? Goeie vraag. 😀

Omdat ik het gevoel heb dat we met iets groots bezig zijn. Iets waar veel mensen opnieuw in kunnen geloven. Iets waar mensen weer aan willen meewerken.

Wij geloven in de kracht van samenwerking. De kracht van het collectief. Stronger together.
Samen iets ondernemen om iedereen kansen te geven en vooruit te helpen: dat is de geest van het socialisme.

Al van kleins af aan zit die drive in mij. En ik voel dat ik niet alleen ben. Ik voel dat dit kan werken. Allemaal samen.

Are you with me?

Ik wil impact hebben. Elke dag op iets kleins. En die kleine dingen worden iets groots. Ik kom elke ochtend uit mijn bed omdat er zoveel dingen niet kloppen. Mijn engagement is ontstaan bij de jeugdkampen in de Barkentijn. Daar heb ik gezien dat we zelfs in een rijke regio als de onze nog steeds af te rekenen hebben met armoede, discriminatie en verwaarlozing.

Ik wil naar een samenleving gaan waar iedereen kansen krijgt. Maar waar we ook iedereen met zijn neus in die kansen duwen totdat ze die kansen grijpen. Dat heeft een naam: solidariteit. Solidariteit, dat is uw deel doen en uw deel krijgen. Dat is bijdragen naar vermogen en krijgen naar noden. Op zo’n kamp kun je impact hebben op 1 of 2 levens, of misschien op 10 levens. Maar ik wil impact hebben op het hele systeem.

Daarom doe ik aan politiek. Daarom koos ik voor het socialisme. Om ervoor te zorgen dat solidariteit een trampoline is die alle kinderen omhoog katapulteert.

Ik kom uit een warm nest, als witte jongen heb ik veel kansen gekregen en ik heb die gegrepen. Dat is iets waar ik trots op ben, maar ik wil dat iedereen trots kan zijn op wie zij of hij is. Ik zal de kansen die ik heb gekregen elke dag opnieuw inzetten om die van anderen groter te maken.