Cookieverklaring

Cookieverklaring sp.a/OSP vzw

Met deze verklaring wensen wij u te informeren over de cookies die wij gebruiken, evenals de doeleinden hiervan. Ten slotte informeert deze verklaring u over hoe u cookies kan beheren en over de rechten die u heeft krachtens de AVG.

Indien u na het doornemen van onze cookieverklaring nog vragen heeft kan u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

 

sp.a/OSP vzw

Grasmarkt 105/37-47

1000 Brussel

België

[email protected]

 

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat op de harde schijf van uw computer of mobiel apparaat wordt geplaatst wanneer u een website bezoekt. Cookies worden op uw apparaat geplaatst door de website zelf ("first party cookies") of door partners van de website ("third party cookies"). De cookie herkent het apparaat aan de hand van een uniek identificatienummer wanneer u terugkeert naar de website. Meer bepaald  verzamelen cookies onder meer informatie over het surfgedrag van websitebezoekers.

Er bestaan verschillende types cookies. We onderscheiden volgende cookies naargelang hun doeleinden: er zijn 1) essentiële of strikt noodzakelijke cookies en 2) niet-essentiële cookies (functionele, analytische en targeting cookies). Meer uitleg hieromtrent vindt u in punt 3 van deze verklaring.

De Belgische Wet betreffende de elektronische communicatie van 13 juni 2005 bevat enkele bepalingen rond cookies en het gebruik ervan op websites. De wet is een omzetting van de Europese e-Privacyrichtlijn, wat betekent dat de cookiewetgeving verschillend kan geïmplementeerd worden in andere Europese lidstaten. Daarnaast is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) eveneens van toepassing, daar cookies persoonsgegevens van websitebezoekers verwerkt. Wij raden u aan om kennis te nemen van onze Privacyverklaring voor meer informatie omtrent de verwerking van persoonsgegevens.

 

Doel en nut van cookies

Wanneer u onze website bezoekt wordt u gevraagd of u akkoord gaat met het plaatsen van cookies, meer bepaald met de niet-essentiële cookies.

Cookies helpen ons om uw bezoek aan de website te optimaliseren en om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Daarnaast kunnen wij of derden aan de hand van cookies tevens een beter zicht hebben op uw surfgedrag en interesses teneinde u relevante inhoud te tonen, op basis van uw interesses. Het staat u echter vrij om cookies te allen tijde te verwijderen of te beperken door uw browserinstellingen te wijzigen (zie "Beheer van cookies").

Wij wensen u evenwel te informeren dat het uitschakelen van cookies een invloed kan hebben op het functioneren van de website. Sommige functies van de site kunnen namelijk beperkt of niet toegankelijk zijn, indien u bepaalde cookies weigert. Als u besluit om cookies uit te schakelen, kunnen wij u bijgevolg geen vlot en optimaal bezoek aan onze website garanderen.

 

Soorten cookies gebruikt door sp.a.

Wij gebruiken enerzijds onze eigen cookies (‘first party cookies’) en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken (‘third party cookies’).

We onderscheiden volgende types cookies:

Strikt noodzakelijke cookies: 

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door websitebezoekers zijn gesteld, zoals het instellen van privacy-voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren.

Niet-essentiële cookies:
Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk voor het functioneren van de website, maar helpen ons wel om een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.

OSP vzwgebruikt de volgende niet-essentiële cookies:

Functionele cookies:
Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.

Analytische cookies:
Met deze cookies kunnen we bezoek- en trafficgegevens bijhouden, zodat we de prestaties van onze site kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de site verplaatsen.

Targeting cookies:
Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere websites te laten zien.First Party Cookies: 

 

Naam cookie

 

 

 

Sessionid

functionele cookie

 

14 dagen

Allow_cookies

functionele cookie

 

1 jaar

Csfrtoken

functionele cookie

 

1 jaar

_ga

analytics coockie

 

1 jaar

_gat_UA

analytics coockie

 

1 dag

_gid

analytics coockie

 

1 dag

_atuvc

analytics coockie

 

1 jaar

_atuvs

analytics coockie

 

1 dag

 

Beheer van de cookies

 Indien u onze website wil raadplegen, raden wij aan om cookies in te schakelen. U bent echter vrij om cookies desgewenst uit te schakelen ofwel bij uw eerste bezoek op onze website via de cookie banner, ofwel via de instellingen van jouw browser.

Indien u cookies in of uit wenst te schakelen via uw webbrowser, dient u uw browserinstellingen te wijzigen (via het tabblad "Voorkeuren" of "Opties"). De volgende koppelingen geven meer informatie over hoe u cookies kunt beheren. U kunt ook het tabblad "Help" van uw browser raadplegen.

Cookies verwijderen en beheren in Internet Explorer

Cookies verwijderen en beheren in Mozilla Firefox

Cookies verwijderen en beheren in Chrome

Cookies verwijderen en beheren in Safari

 

Wat zijn uw rechten en hoe kan u deze uitoefenen?

Aangezien het gebruik van cookies een verwerking van persoonsgegevens uitmaakt, heeft u als betrokkene recht op de rechtmatige en veilige verwerking van uw persoonsgegevens.

Daarenboven bezit u bepaalde rechten die u kan uitoefenen, meer bepaald:

 

Recht op inzage van uw persoonsgegevens

Recht om uw persoonsgegevens te verbeteren en de verwerkingen te beperken

Recht om uw toestemming in te trekken

Recht om tegen bepaalde verwerkingen bezwaar te maken

Recht om de overdracht van uw persoonsgegevens te vragen

Recht op verwijdering van uw persoonsgegevens

 

Meer informatie over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken, alsook over uw rechten en de manier waarop u deze kan uitoefenen, kan u vinden in onze Privacyverklaring.

 

Recht om klacht in te dienen

Mocht u een vraag of een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen zoals vermeld in onze Privacyverklaring.

 

Indien u niet tevreden bent met ons antwoord, indien u opmerkingen heeft omtrent de uitoefening van uw rechten of indien u van oordeel bent dat onze verwerking niet volgens de geldende wetgeving gebeurt, heeft u het recht om hierover een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/), dit is de Belgische toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

 

Wijziging van de cookieverklaring

OSP vzwkan deze cookieverklaring ten allen tijde wijzigen zodat ze in lijn is met de verwerkingen die wij uitvoeren.

Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.

 

Deze versie van de cookieverklaring is van kracht sinds 15 december 2020.