Dit maakt me zo kwaad.

Dag vrienden,

 

Jullie weten dat ik me al lang inzet voor kinderen in armoede. Daarom moest ik jullie dit vandaag sturen. Want ik ben kwaad.

 

Heel veel leerkrachten vertellen me dat het slecht gaat met de brooddozen van onze kinderen. Ze zijn er kapot van wanneer er een oud stuk pizza, koude frieten of helemaal niets in de brooddoos zit. Het kan toch niet zijn dat in een rijke regio als Vlaanderen zoveel kinderen geen deftige maaltijd hebben?

 

Een nieuwe studie bevestigt dit ook. Zo’n 10% van de kinderen heeft soms honger op school. 1 op 3 heeft ongezonde voeding. Deze cijfers moeten ons alarmeren. Minister Crevits minimaliseert de problemen. Minister Weyts zegt dat die kinderen hun plan moeten trekken. Ook rechtse journalisten maken het probleem en kinderen in armoede belachelijk. Dat maakt me kwaad.

 

De studie

9% van ongeveer 700.000 kinderen in lager onderwijs, exact 62.519 kinderen die honger hebben op onze scholen. Dat is veel. Te veel. Wie deze cijfers weglacht of minimaliseert, maakt mij kwaad. Al jaren zet ik me in voor kinderen die het moeilijk hebben. Ik wil opnieuw voor hen strijden in de politiek. Want andere partijen doen het niet.

 

Probleem onderschat

Deze cijfers zijn waarschijnlijk nog veel erger in het echt. Waarom? Omdat de ouders op voorhand een brief kregen dat er een onderzoek kwam. Tja, dan kunnen de échte resultaten enkel erger zijn.

 

Onze strijd

Een deftige maaltijd voor elk kind, elke dag, dat is de basis. Dat gaat over gezondheid. Over gelijke kansen. Dat gaat over hun kansen in het onderwijs. Als we onze eigen kinderen nog niet kunnen voorzien van eten, waar zijn we dan mee bezig?

 

Voorzie elk kind elke dag een deftige en gezonde maaltijd. Dat is voor mij een prioriteit. En voor Vooruit ook. Ik hoop hier samen met jullie voor te strijden, vrienden. Want het is een schande voor onze regio, dat zoveel kinderen honger hebben. Of geen deftige maaltijd hebben.

 

De keuze op 9 juni gaat over onze kinderen. Gaan we elk kind deftig eten geven of wordt er verder bespaard op kinderen? De keuze is aan u. Kies maar.

 

Bekijk hier mijn video over dit onderwerp.

 

Merci om deze video te liken, delen en door te sturen naar je vrienden. Het is zo belangrijk.

 

Groeten,
Conner