Mijn 1 mei-speech

Dag vrienden,

 

Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Ik zal beginnen met het goede nieuws. Vooruit zit opnieuw in een goede flow en mensen zijn enthousiast over ons verhaal. 

 

 

 

Maar ik maak mij grote zorgen als ik Tom Van Grieken hoor zeggen dat hij de splitsing van België terug op tafel legt en dat hij daarvoor wil gaan. Want vrienden, pas op en kijk naar Engeland, met de Brexit.

 

Extreemrechts beloofde dat een splitsing van Europa goed zou zijn voor de arbeider, voor de zorg en voor de economie. Na 10 jaar gepalaver en gezever heeft extreemrechts wat ze willen.

 

En wat is er gebeurd? Achteruitgang voor de werkende klasse, achteruitgang in de zorg en een economie die slechter af is. Overal waar extreemrechts bestuurt, gaat de werkende mens erop achteruit.

 

Pas op beste mensen, pas op aan de Vlaming: ik wil geen Brexit in België. We hebben geen tijd om 10, 20, 30 jaar te onderhandelen over het einde van het land. De kiezer moet op 9 juni kiezen tussen oplossingen of sciencefiction. 

 

Met Vooruit willen we de mensen directe oplossingen bieden: een hoger loon, bijkomende investeringen in de zorg en een sterke economie

 

En vergeet niet: rood is troef!

 

PS: zie hier de foto's van mijn dag. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief