Steeds meer jongeren kiezen Vooruit.

En ze weten waarom.

.

Fijne woensdag vrienden,

.

Vooruit is de grootste stijger bij de jongeren. Dat blijkt uit een peiling van VETO bij studenten aan de KU Leuven. Ook schooldebatten tonen een stijging aan. Steeds meer jongeren willen Vooruit. Hoe komt dat?

.

Veel ouders vrezen dat hun kinderen het minder zullen hebben dan zijzelf. En ook jongeren hebben weinig geloof in de toekomst. Als jongste voorzitter ooit vond ik het dan ook belangrijk om met Vooruit opnieuw jongeren aan te spreken. Met een positief verhaal. En dat lijkt te lukken.

.

Waar sp.a in 2019 amper 5% van de studenten in Leuven kon overtuigen, kiest vandaag 17,4% Vooruit. Dat is de grootste groei van alle partijen. Hoe komt dat?

.

.

.

Vooruit zet in op zaken die jongeren belangrijk vinden.

- Openbaar vervoer: Vooruit wil meer en stipte bussen en treinen. Zodat jongeren op school geraken en zich vrij kunnen bewegen. We verzetten ons tegen het schrappen van duizenden bushaltes door de Vlaamse regering. Die hebben het leven van jongeren moeilijker gemaakt.

- Mentaal welzijn: Vooruit en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke hebben - na jaren van besparen - opnieuw geïnvesteerd in mentaal welzijn. In goedkopere psychologen, in snellere hulp en psychologen op school. Er is nog steeds veel nood aan betaalbare zorg. Daarom willen we blijven investeren. Zodat alle jongeren zich goed voelen in hun vel.

- Hogere lonen: Iedereen voelt dat het leven duurder wordt. Ook jongeren en studenten zijn daar de dupe van. Vooruit strijdt voor lagere facturen en voor hogere lonen. Zodat ook jonge mensen meer overhouden op het einde van de maand. En kunnen genieten van het leven.

.

Onze voorstellen hebben ook succes op de middelbare scholen. In steeds meer schooldebatten scoren onze jonge kandidaten enorm.

.

Zo won toekomstig Vlaams parlementslid Burak Nalli uit Gent onlangs nog het debat met 30% van de stemmen. Hij wist de scholieren te overtuigen met een sterk pleidooi voor meer koopkracht en betaalbaar wonen.

.

.

Jong talent Achraf El Yakhloufi haalde een verbluffende score in het Oost-Vlaamse Denderleeuw. Hij haalde een absolute meerderheid op het Leonardo College, door te pleiten voor mentaal welzijn en betaalbare koten.

.

.

Op 9 juni staat er veel op het spel. De toekomst van ons land. Komen er meer bussen, of wordt er verder geschrapt? Blijven we investeren in mentaal welzijn, of wordt er terug bespaard? Wordt het leven voor iedereen wat betaalbaar, of is dat enkel voor jongeren met rijke ouders? De keuze is aan u. Het is Vooruit. Of het is achteruit. Kies maar.

.

Samen kunnen we de toekomst beter maken. Deel daarom deze brief met zo veel mogelijk jongeren. Om te tonen dat Vooruit voor hen opkomt. En dat extremen het land zullen verarmen en in chaos zullen storten.

.

Merci voor jullie steun,
Conner