Wat je moet weten over de nieuwe dagvaarding: positief eindrapport en alle afspraken goed nagekomen.

Parket sluit procedure positief af.

.

Lieve vrienden, 

.

Er was vandaag weer veel te doen in de pers over een nieuwe dagvaarding door een Brusselse Roma vzw. Ik wou jullie toch even toespreken.

 

Kijk, het is iedereen zijn goed recht om kwaad op mij te zijn. Ik hb mij verontschuldigd voor wat ik gezegd heb. Ik heb ontslag genomen als voorzitter. Ik heb ontslag genomen uit het parlement. Ik neem mijzelf heel kwalijk wat er die nacht gebeurd is. Nog elke dag. 

.

Alle zaken die ik moest doen, heb ik ondertussen op een positieve manier gedaan. Er zijn meerdere gesprekken geweest met mensen van de Roma-gemeenschap. Ik heb me bij hen geëxcuseerd, ze hebben die meteen aanvaard. Ik blijf - op eigen initiatief - met hen in gesprek gaan. Die gesprekken zijn goed. We kijken hoe we de samenlevingsproblemen, die er weldegelijk zijn, positief kunnen aanpakken.

.

Al mijn afspraken nagekomen

Ondertussen ben ik alle afspraken nagekomen. Een positief eindrapport bevestigt dat. Het parket heeft nu geoordeeld dat alle stappen positief zijn afgerond. Dit leidt tot het verval van de strafvordering, dat wil zeggen: case closed

.

Ik begrijp dat er nog mensen zijn die boos zijn. Ik zou het jammer vinden als ze voor altijd boos blijven, maar dat is hun goed recht. Zoals het hun goed recht is om alle mogelijke juridische procedures uit te putten. Ondertussen blijf ik openstaan om met iedereen in dialoog te gaan en te luisteren. 

.

De campagne gaat voort

Vanaf nu gaan we full force richting 9 juni. Dan beslissen jullie of de politiek nood heeft aan iemand als ik.

.

Ik hoop nu al mijn tijd en energie te kunnen steken in jullie. Luisteren naar jullie zorgen, met oplossingen komen en zaken gedaan krijgen. Ik blijf strijden voor uw koopkracht, gezondheid en de toekomst van onze jeugd. 

.

Ik wil jullie allemaal danken voor de vele berichten. Jullie steun doet ontzettend veel deugd. Dikke merci daarvoor ❤️