Zo jammer. Opnieuw een stap achteruit voor de kinderopvang.

Wij willen meer investeren in kinderopvang.

 

Goeiemorgen, er wordt opnieuw bespaard in de kinderopvang. Zoals je weet, is investeren in onze jongeren zeer belangrijk voor mij. Daarover wil ik je kort spreken.

 

Het nieuwe plan van de Vlaamse regering voor de buitenschoolse opvang blijkt een grote stap achteruit. Het nodige geld komt er niet. Steden als Sint-Niklaas moeten het met 1/3e minder geld doen. Dat is een ramp voor het aanbod, de prijs en de werkdruk in de opvang. 

 

Waarom is dit een stap achteruit?

- Het leven is al duur genoeg. Dit dreigt de prijs opnieuw omhoog te duwen. Sommige gezinnen betalen al 600 euro per maand. Wie kan dat betalen, als dat nog duurder wordt? De kinderopvang moet de werkende mensen helpen, niet steeds meer geld kosten. 

.

- Minder geld betekent minder aanbod. Willen we meer mensen aan het werk, dan hebben mensen met kinderen ook een goede opvang nodig.

.

- Het personeel in de opvang heeft nu al de handen vol, met te veel kindjes per begeleider. Dit plan zal de werkdruk nog verhogen. Onbegrijpelijk. 

 

Bekijk hier mijn reactie op tv.

 

Inwoners Sint-Niklaas 2 keer slachtoffer

De inwoners van Sint-Niklaas zijn door deze besparing 2 keer het slachtoffer. Het stadsbestuur had al een opvang gesloten, zonder een nieuwe te openen. Daardoor was er al minder aanbod. 

 

Deze nieuwe besparing zal voor nieuwe problemen zorgen. Het kan toch niet zijn dat de stad miljoenen euro’s extra blijft pompen in prestigeprojecten zoals de Grote Markt, maar dat er geen geld is voor onze kinderen?

 

Wat stelt Vooruit voor?

Al jaren pleiten we voor meer investeringen in de kinderopvang. Voor meer plaatsen, meer personeel en betaalbare prijzen. Want wil je werkende mensen echt meer belonen? Dan hebben ze betaalbare opvang nodig. Wil je alle kinderen wat Nederlands leren? Dan heb je meer plaatsen nodig. En wil je nog personeel overhouden? Dan heb je betere werkomstandigheden nodig.  

 

Elke euro die je investeert, brengt later veel meer op. Waar wachten we op? De keuze op 9 juni wordt zeer belangrijk: het is Vooruit of het is achteruit. Kies maar.

 

Ik hoor je snel, 

Conner