Waarom het Vlaams Belang een gevaar is voor holebi’s.

Ze zijn tegen gelijke rechten voor holebi’s. Al is het - nog - geen prioriteit.

.

Fijne donderdagavond vrienden,

.

Ik stuur jullie nog laat een mail, omdat ik het zo belangrijk vind. Je kiest niet op wie je verliefd wordt. Je kiest niet hoe je geboren bent. En net daarom vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daar zal ik altijd voor blijven strijden.

.

Nooit had ik gedacht dat gelijke rechten voor holebi’s vandaag op het spel zouden staan. Maar ik had beter moeten weten. Overal waar extreemrechts aan de macht is, gaat de vrijheid achteruit. Die vrijheid en gelijkheid zijn nu ook in België in gevaar. 

.

Iedereen weet het ondertussen: extreemrechts is tegen gelijke rechten voor de LGBTQI+-gemeenschap. In elk land waar extreemrechts aan de macht is, gaat niet alleen de koopkracht achteruit, ook rechten worden brutaal afgepakt.

.

.

In het Hongarije van Viktor Orban, een goede vriend van Tom Van Grieken, werd een antihomowet gestemd. In Polen voerde de vorige extreemrechtse regering LGBTQI+-vrije zones in. Daar waren mensen niet welkom op café, enkel en alleen vanwege hun geaardheid. En recent nog nam Meloni, de extreemrechtse Italiaanse premier, rechten af van holebi-ouders. Alsof er geen andere problemen zijn. 

.

In Vlaanderen probeerde Vlaams Belang lange tijd de schijn op te houden. Om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Ze spelen in op de angst van sommige homo’s voor migranten en allochtonen, die soms minder begrip tonen voor de LGBTQI+-gemeenschap. Nu vallen ze door de mand. 

..

Het Vlaams Belang staat zij-aan-zij met de extreme religieuzen in hun oorlog tegen gelijke rechten. Dat werd eerder deze week duidelijk in een aflevering van ‘Eerste Keus’ op VRT en werd daarnet nog bevestigd in Het Conclaaf op VTM. Dat tijdens deze verkiezingen zelfs religieuze fundamentalisten voor het Vlaams Belang willen stemmen omwille van hun anti-homo-agenda zegt genoeg.

.

Altijd al zo geweest

.

Het mag ons niet verbazen. Vlaams Belang is altijd al zo geweest. Bewijs daarvoor is deze tussenkomst van Filip De Winter in het Vlaams Parlement.

.

We blijven strijden

.

Socialisten hebben altijd al voor gelijke rechten gestreden. En zullen dat blijven doen. 

.

- Het Vlaams Belang stemde tegen het homohuwelijk, maar dat hield ons niet tegen. 

- Ze zijn tegen draagmoederschap en tegen adoptie door holebikoppels. Ze zullen ons niet tegenhouden. Vooruit zal blijven strijden voor een wettelijk kader rond draagmoederschap. 

- Ze vinden dat mensen met een andere geaardheid gepest mogen worden. Wij zullen altijd blijven strijden tegen uitsluiting, homo-en transfobie.

.

Op 9 juni staat er veel op het spel. Alleen jij beslist over de toekomst van ons land. Wordt draagmoederschap eindelijk geregeld, of nemen we homorechten af? Wordt iedereen aanvaard voor wie ze zijn, of mogen kinderen zomaar gepest worden? De keuze is belangrijk. Het is Vooruit. Of het is achteruit. Kies maar.

.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken om deze brief te delen. Met iedereen die strijdt voor gelijke rechten. En iedereen die strijdt tegen extreemrechts. 

.

We blijven verder strijden!

.

Groeten, 

Conner